Facebook Instagram Twitter YouTube

Oranjegekte in Biddinghuizen is begonnen

Oranjegekte in Biddinghuizen is begonnen 8 april 2008.  Iedereen in Biddinghuizen herinnert zich het nog wel. Al het oranje, de tribunes, de grote schermen en de VIP-box.

Al een paar weken gaan er al verhalen en geruchten door Biddinghuizen over de beroemde Kartoffelarena. Bij niemand is duidelijk of het Nederlands elftal opnieuw te bekijken is in de aardappelloods… Het gaat gebeuren:
BAS Voetbal, Schaap Holland en Dorpsbelangen Biddinghuizen presenteren ‘Die Kartoffelarena, aufs Neue’.

Traditie
Het organiseren van de grootste en belangrijkste voetbaltoernooien wordt onderhand traditie in Biddinghuizen. In 1994 werd het evenement voor de eerste keer georganiseerd in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging BAS en is daarna elk EK of WK gegroeid. Van de kantine is het naar de “Gouden Ploeg” gegaan. Daarna werden er grote tenten geplaatst op “het Plein” en op het evenemententerrein. Tijdens het WK 2006 in Duitsland, is alles op zijn plaats gekomen in de aardappelbewaarplaats van Schaap Holland. ‘Die Kartoffelarena’ werd geboren.De verwachtingen zijn hoog dus ook dit jaar kunnen de bezoekers opnieuw een spektakel verwachten met de metershoge tribunes, vier grote schermen, licht, geluid en de VIP-box zal weer worden geveild.

Organisatie
BAS Voetbal zal het evenement gaan organiseren, in samenwerking met Schaap Holland en Dorpsbelangen Biddinghuizen.

Twee jaar geleden waren BAS Voetbal en Schaap Holland al een combinatie en opnieuw stelt het aardappelverwerkend bedrijf de speciaal aangepaste aardappelloods aan de Havenweg beschikbaar voor ‘Die Kartoffelarena, aufs Neue’.

Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft veel middelen om het evenement nog meer kracht en fundament te geven, ook voor de toekomst.

Start
Er zullen weer passe-partouts verkocht worden voor de eerste ronde. In deze eerste ronde speelt het Nederlands elftal de volgende drie wedstrijden. Om 9 juni trapt Nederland af tegen Italië, op 13 juni is Frankrijk de tegenstander en op 17 juni zal Nederland tegenover Roemenië komen te staan.

Nieuw dit jaar zijn de zogenaamde ‘All the Way-kaarten’. Deze kaarten bieden de garantie van een zitplek in ‘Die Kartoffelarena, aufs Neue’ voor de wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens de duur van het hele toernooi.

In totaal kunnen er 500 Oranje supporters plaats nemen op de tribunes van ‘Die Kartoffelarena’. De opbrengsten van het evenement zullen ten goede komen van de jeugd van BAS Voetbal en voor de dorpsevenementen die Dorpsbelangen elk jaar organiseert.

Voor meer informatie zie de websites van Biddinghuizen (www.bhznet.nl) en volg de berichten in diverse media.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl